lakberendező

2004-ben lakberendezési tanulmányaim végeztével ingatlanértékesítőként lehetőségem nyílt arra, hogy kedveszegett lakásvásárlóknak segítsek álmaik otthonának kialakításában, elképzelésében. Millió meg egy fajta térrel, elrendezéssel, furcsa megoldással találkoztam. Mindegyik újabb próba volt a maga nemében és rengeteg tapasztalatot adott. Ekkor értettem meg azt is, hogy milyen fontos az egyén. Hogy mennyire mások az igényeink, a napi rutinjaink, és hogy ezeket lakberendezőként elengedhetetlen szem előtt tartani.

Az értékesítést félretéve lakberendezőként kiváló szakemberekkel kezdtem el dolgozni és beleástam magam a bútorok, használati tárgyak felújításának rejtelmeibe is. A kialakítandó miliőbe rejtett lehetőségeket nem csak egészében kezdtem el látni, hanem apró részleteiben is. Hisz mi teheti környezetünket személyesebbé, mint az, hogy tárgyainkba becsempésszük egyéniségünket? Ez lehet egy új bútordarab, amelybe első látásra beleszeretünk, vagy akár egy egyszerű kiegészítő is, amelyet magunk alakítunk át. “Csináld magad” ötleteim is számos tanácstalan felújítónak hoztak örömet.

A rendelkezésre álló tér esztétikus és funkcionális kialakításában szerezett tapasztalataim nyomán munkámat tovább bővíthettem kirakatok, és rendezvények dekorálásával is, mely ismét új kihívások felé terelt.

Bérczes Réka – Lakberendező